שאל את הרב

  • הלכה
  • סוגי הכשרים

כשרות לחם במאפיות

undefined

הרבנות הראשית לישראל

י"ט אייר תשע"ט
שאלה
שלום, פעמים רבות כאשר אני מגיע לקנות לחם או חלות לשבת במאפיות אני רואה שבתעודת הכשרות של המקום מופיע רק חלבי ללא ציון פרווה (לדוגמה לא מזמן הלכתי למאפיית מרציפן בעמק רפאים בירושלים ובתעודת הכשרות רשום רק חלבי ללא ציון פרווה, ומוכרים שם חלות לשבת). אני מעוניין לדעת האם ניתן לקנות במקומות אלה לחם על מנת לאוכלו עם בשר או בסעודה בשרית. עד כמה שידוע לי נהלי הרבנות אוסרים על אפייה של לחם בתנורים חלביים, אך אשמח לדעת אם אכן נהלים אלה מיושמים גם במקרים כמו שציינתי. בעיה דומה עולה לי כשאני מעוניין לקנות לחם במאפיות של רשתות שיווק (כאשר יש לסניף כולו תעודת כשרות) שבהן מוכרים גם מאפים חלביים וגם לחמים (פיתות, בגטים וכדומה), האם ניתן לסמוך על כך שהלחמים השונים הינם פרווה וניתן לאכלם עם בשר ללא חשש? תודה מראש!
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה ברשתות השיווק בדרך כלל יש להם תנורים נפרדים עבור הפרווה כגון: ללחמים וחלות. הנוהל המצריך הפרדה הוא גם על קונדיטוריות. בכל מקום שיש תעודת כשרות אפשר לפנות למשגיח או מפקח לוודא שהנוהל מתקיים. ישר כוח שבת שלו-ם הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il