• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

חובה לעשות קידוש מיד אחרי התפילה?

כולל הלכה בית אל

ג סיון תשע"ט
שאלה
שלום וברכה, לעיתים אני מתפלל שחרית בשבת בשעה מוקדמת (ותיקין). האם נכון שיש לקדש על היין ולאכול סעודה מיד עם החזרה מבית הכנסת? ואם כן כיצד ניתן לעשות זאת כאשר רוב המשפחה אינה ערה, הקיבה עוד לא התרגלה לקבל אוכל ובודאי שתית יין ואכילת ארוחה כזו בשעה זו תכביד ולא תתאים (ביחוד כשאוכלים גם בשר). כיצד יש לנהוג במקרה זה והאם ניתן במקרה דנן לחזור לישון לאחר התפילה המוקדמת ולקדש ולאכול בשעה מעט יותר מאוחרת? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום וברכה אפשרי לנוח, ולאכול ולקדש אח"כ. העיקר שיהיה לפני חצות היום. אפשר גם כן לקדש ולאכול מיני מזונות וכדומה מיד אחרי התפילה ואח"כ בהמשך היום לאכול סעודת קבע. בברכה רבה הרב אוריאל מועטי