• שאלות כלליות

מה לעשות בחופש הגדול?

הרה"ג יעקב אריאל

ב תמוז תשע"ט
שאלה
שלום הרב. אני מסיים עכשיו כיתה י ואני שואל את עצמי מה אני עושה עכשיו כל החופש. מה הרב אומר?
תשובה
חלק את הזמן בין מנוחה לבין הכנה לקראת העתיד. הכן לך סדר יום קבע פחות או יתר. קבע שעות שנה ושעות קימה סבירות כגון בין 11 בלילה ל7/8 בבוקר בבוקר. קבע לימוד בבוקר אחרי התפילה ובערב לפני מנחה, בין מנחה לערבית ואלי גם אחרי ערבית. בחר ספרים שיש לך עניין בהם - כגון תנ"ך, משנה, ספר הלכה לא קשה מדי וכן ספר באמונה ומוסר כגון הקדמות הרמב"ם למשנה, לאבות ולפרק חלק, מסילת ישרים, ספר של הרב יעקב פילבר וכדו'. אם יש שיעורים מסודרים בסביבה - הצטרף אליהם באופן קבוע. פעילות ספורטיבית כגון ים וברכה (נפרדים!) פעמיים בשבוע, משחקי כדור סל/ עף/ רגל פעמיים בשבוע 2-3 טיולים ארוכים במשך החופש אולם רק מסלולים מאושרים, כגון שביל ישראל, ביחד עם חברים טובים, להצטייד במים ולטיל רק בשעות היום הקרירות, לא בשעות הצהריים להתייעץ עם מדריכי טיולים לפני הטיול לקרוא ספרים טובים גם באנגלית כדי להעשיר את אוצר המלים שלך אלה הן רק דוגמאות על קצה המזלג.