• הפגישות ומה שמסביב

בירורים לפני פגישות

הרב אליקים לבנון

י"ג תמוז תשע"ט
שאלה
שלום כבוד הרב, אני רוצה לדעת עד כמה אני צריכה לברר על השידוך שהציעו לי. אם זה נכון לברר ולחקור ממש לפרטי פרטים? ואצל מי הכי חשוב לברר? דרך חברים, משפחה, רבנים בישיבה? תודה רבה!!
תשובה
שלום. חכמים הדריכו את הבחורים המחפשים שידוך: בודקים באחיה. כלומר: מבררים מי האחים של הבחורה, וכך מסיקים גם מי היא. 2 דברים ניתן ללמוד מכך: א. יש ערך לבדיקה מקדימה. ב. עיקר הבדיקה היא לבחור המחפש, אבל נראה שגם לבחורה יש עניין בכך. השאלה, עד כמה לבדוק, זה עניין אישי. תני לידיד או קרוב שאת סומכת עליו, לבדוק. אם יתן חוות דעת חיובית, תיפגשו, ובסייעתא דשמיא תמצאי את חתנך!