• ממתקים ועוגות

ברכה אחרונה על גלידה עם עוגיות

כולל הלכה בית אל

ד אלול תשע"ט
שאלה
האם על גלידה כזו יברכו על המחיה אם העוגיות ניכרות לעין, או משהו אחר? ואם העוגיות ביחד עם הגלידה מגיעות לשיעור קביעת סעודה לספרדים של 200 גרם האם יש לברך ברכת המזון?
תשובה
שלום וברכה בעקרון כשיש מיני דגן במאכל הרי הוא העיקר ויש לברך עליו מזונות. כך היא ההנחה שלך ולכן שואל אתה האם הברכה אחרונה היא על המחיה. אולם מעיקר הדין כיוון שהגלידה היא העיקר והעוגיות הם הטפל לכן יש לברך על הגלידה שהכל. יש המחמירים לברך עליהם בפני עצמם, על ידי שיברכו על מיני מזונות אחרים או שיוציאו את העוגיות בנפרד מהגלידה. אולם אם אכל מהעוגיות בלבד(!!!) כשיעור הראוי לברכה אחרונה יש לברך על המחיה. יש לציין שדעת רוב הפוסקים שאין לברך ברכה אחרונה על גלידה מפני שאין אוכלים אותה כשיעור הראוי (כמו משקאות חמים קפה תה). בברכה רבה הרב אוריאל מועטי