• נשים בצבא

גיוס נשים ליחידות נפרדות

הרב שמואל אריאל

ט"ז אלול תשע"ט
שאלה
שלום כבוד הרב. הרב סיכם את תשובתו בכך שגם אם אין איסור, בוודאי אין זו דרך התורה שהצבא יהיה מעורב, אבל מה עם יחידות נפרדות לנשים? הרי זה לא מעורב... תודה רבה מראש
תשובה
שלום וברכה! כפי שהובא בתשובה, ישנם מקורות המפרשים את הפסוק "לא יהיה כלי גבר על אשה" כאוסר את עצם ההשתתפות של נשים במלחמה, ללא קשר לשאלת העירוב של נשים וגברים בצבא. כמו כן, יש מפוסקי זמננו שהעלו נימוקים נוספים לאסור גיוס נשים לצבא. באופן תיאורטי היה אולי מקום לדון ולפלפל בנימוקים אלה, אך מבחינה מציאותית, השאלה אינה עומדת על הפרק. במציאות כיום, ככל הידוע לי, שירות של נשים בצבא נעשה במשולב עם חיילים גברים במידה זו או אחרת, ומצב כזה אינו ראוי.