• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

ייסורי מצפון בעקבות פטירת אמי

רבנים שונים

י אלול תשע"ט
שאלה
כבוד הרב, שלום רב. אמי נפטרה בבוקר/צהרי שבת שעברה, ל באב. מאז אני מרגיש כאילו אני אחראי לאסון הנורא הזה, כיוון שלעתים היה בינינו ויכוח שהוביל לשמירת טינה או למחשבה לא טובה. אציין שבמעשיי הייתי לצידה וסייעתי בליווי מדי פעם כדי שלא תמעד (היתה מדי פעם נופלת וגם שברה את היד), אוכל איתה, קונה עבורה תרופות וכו. האם יכול להיות שאני חלילה גרמתי לדבר הנורא הזה לקרות? האם חטאיי עלולים היו להזיק לה? אני מתייסר מאז לא מעט. אודה לתשובתך
תשובה
שלום. אני משתתף בצערך. זו בוודאי חוויה לא פשוטה. נראה מתוך מה שאתה כותב שזכית לכבד אותה בצורה יפה ולקיים מצווה מאד חשובה של כיבוד הורים. זה שמידי פעם היה לך ויכוח איתה לא מוריד מעצם הכבוד שכיבדת אותה. צריך לזכור שהקב"ה הוא זה שמנהל את הדברים, וברור ופשוט שאתה לא אשם בשום דבר באירוע המצער הזה. המשך לכבד את אמך גם כעת בזה שתלמד ותתפלל עבורה, והיה בטוח שהיא שמחה בך כמו שאתה במיוחד אם תמשיך להסתובב בלי רגשות אשם. חזק ואמץ! הרב שמואל מינקוב