• משקאות

כשרות וויסקי

הרב חיים שרייבר

י"ט אלול תשע"ט
שאלה
קניתי ג'וני ווקר דאבל בלאק בדיוטיפרי ואיך על זה כשרות האם זה כשר??
תשובה
שלום מתוך האתר של כושרות: וויסקי המיוצר ביפן, קנדה ואירלנד ישנו חשש לתוספת של חומרי גלם בוויסקי ולכן אין לשתות אותו בלא אישור של מערכת כשרות. וויסקי קראון רויאל ידוע כמהדרין גם בלא חותמת על הבקבוק, מלבד קאסק מספר 16. בארצות הברית – על פי החוק אסור להוסיף לוויסקי חומרי גלם בלא סימון נאות, ואסור ליישן אותו בחביות של יין, משום כך מותר לשתות ויסקי אמריקאי (בורבון) ללא כשרות גם למקפידים על רמת מהדרין, כאשר בחומרי הגלם שלו לא מופיעים גליצרין, יין, או חומרי טעם נוספים. וויסקי 'בלנדד' הוא וויסקי המעורב מכמה משקאות, ולכן גם כשהוא מארצות הברית הוא זקוק להכשר מהדרין. וויסקי של חברת ג'ים בים (jim beam), וורדפורד ריזרב (woodford reseave), וג'ק דניאלס מארה"ב (jack danirls) ידועים ככשרים למהדרין גם כאשר הם מסוג 'בלנדד', ובלבד שאין בהם תוספת טעמים. וייסקי סקוטי – בסקוטלנד חל איסור על הוספת חומרי גלם בלא סימון, אך מותר ליישן את הוויסקי בחביות יין. על סוגים המיושנים בחביות יין יופיע בדרך כלל אחד מהכיתובים הבאים: Double Wood, Specal Finish ,Double Matured Two Wood ,Sherry Casks Port, Madeira Casks, Sherry cast. כאשר אחד הכיתובים הללו מופיע על הבקבוק קשה מאוד להתיר לשתותו בלא כשרות. כאשר כיתוב זה אינו מופיע, על אף שעדיין ישנו חשש שהוויסקי יושן בחביות יין - יש שנהגו לסמוך על המקילים לשתות ממנו גם בלא כשרות. אך אינו מתאים לצרכנים ברמת כשרות מהדרין. יום טוב