• תורה, מחשבה ומוסר
  • עולם הבא ותחיית המתים

מצוות ומעשים טובים

הרה"ג דוב ליאור

ד ניסן תשס"ה
שאלה
למה אחרי שמקיימים מצוות ואחרי שעושים מעשים טובים מקבלים את השכר בעולם הבא , ולא בעולם הזה?
תשובה
הסיבה לכך היא, שאנו באנו לעולם לעבוד על עצמנו, לקיים את התורה ולהתגבר על הרשעות שבנו ושבעולם. בעולם הזה אי-אפשר לקבל שכר, מפני שזהו העולם של הניסיונות וההתגברות, והשכר הוא רוחני. גם מה שמופיע בתורה שהגשם יהיה בעתו ולא יהיו מלחמות, מסביר הרמב"ם שזה נועד להסיר את כל המונעים אותנו בעבודת הבורא, ולא שזהו השכר ממש. וזאת מפני שהשכר הוא רוחני, ואפשר לקבלו רק במקום הרוחני, הוא העולם-הבא.