• ברית

תשלום סעודת מצווה לברית שנערכה ביום כיפור

הרב דוד חי הכהן

ז מרחשון תש"פ
שאלה
שלום וברכה, האם יש צורך בסעודת הודיה או בסעודה אחרת עבור ברית שנערכה ביום כיפור וכמובן לא הוגשה בה סעודה? וכן מה הדין לגבי יין בברית זו לאשכנזים והאם יש נפק"מ הלכתית לגבי הקשר בין היין למילה בשאר ימות השנה? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
יש צורך בסעודה לכבוד הברית, יש חשיבות גדולה לסעודה, גם אם היא נעשית לאחר הזמן בגלל עיכוב הצום. אצל אשכנזים נותנים לתינוק לטעום, אצל ספרדים רק אם יש מי שפטור מצום בגלל סיבה רפואית. ובשאר ימות השנה יש חשיבות ליין בזמן הברית, כדי לתת ערך לברכה הנאמרת בברית.