- הלכה
- חלומות
תעתוע או אמת בחלום
שאלה
הנני חולם על מראות ה’ אשר מופיע לי בחלום. יש לציין שהוא אינו דורש ממני דבר כמעט. לאחרונה התגלה אליי ואמר לי "לנצור את לשוני מלדבר רע על עדה מסויימת". היו עוד מראות שלא אפרט אותן אך החזקה מכולן היא הראשונה שבהן שנאמרה לי במשל, שעליי לקיים תורה ומצוות ועד היום הזה אינני מצליח לקיים תורה ומצוות כיוון שהנושא סבוך מידי עבורי.
אינני דתי, ורקע חילוני בי, אינני אדם חכם, וקשה עליי עד מאוד לקיים תורה ומצוות. האם יתכן שכל החלומות הינם הבל כשל הסכיזופרן אשר רואה מראות כזב בתעתועי רוחו החולה?
תשובה
הרמב"ם במורה נבוכים כותב שאפילו הנביאים הגדולים ביותר, אליהו הנביא ואחרים לא זכו אף פעם למראות השם, לכל היותר זכו לראייה של מלאכים חשובים שדברו אליהם בשם ד'. אבל לפי דעת הרמב"ם, אף פעם לא זוכים אפילו הגדולים ביותר למראות ד'. לכן, יש לך לומר לעצמך שזה לא השם שנראה לך אלא שליח ממנו שבא לעזור לך להישמר מלשון הרע ולהתחזק בשמירת תורה ומצוות. אף על פי שהדבר הוא קצת מסובך וקשה כדאי להשתדל לעשות את הדברים לאט לאט, צעד אחר צעד ובמשך הזמן אפשר יהיה לקיים תורה ומצוות ולקבל את מנוחת הנפש, שמוטרדת היום בגלל חלומות אלה.
אינני בטוח שהחלומות הם רק סימן של סכיזופרניה, אלא, ייתכן שמקורם בקריאה פנימית של הנשמה שמתגעגעת ורוצה בשמירת התורה וכדאי להתחיל להשתדל ולשמור את אותם הדברים שמסוגלים לשמור בלי כל קושי, לבחור את אותן המצוות שקל מאוד לשמור אותן ובעזרת השם, גם בדבר הזה יש ברכה גדולה.

חלמתי שמציעים לי נישואים
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ב סיון תשפ"ב
נחש שמכיש בחלום
הרב בנימין במברגר | ט"ו טבת תשע"ב

חלמתי על סבתא שלי ז״ל
הרב נועם דביר מייזלס | י"ז סיון תשפ"ב

חלום
הרב דוד חי הכהן | ט אייר תשפ"ג

הרב דוד חי הכהן
ראש מוסדות "אורות התורה" וראש ישיבת "נתיבות ישראל" בבת ים.

שאריות קמח מצה בכלי של פסח
כ"ב מרחשון תשס"ג

תשובה למי שלא הניח יום אחד תפילין
כ"ח מרחשון תשס"ג

המתת חסד לאור המקורות
ט כסלו תשס"ג

לימוד ללא ברכות התורה
ג כסלו תשס"ג

דג טונה מסוג מרלין
הרה"ג דוב ליאור | ד כסלו תשע"א
הכשרת דג חרב ע"י פוסקים ספרידים (לאשכנזים)
הרבנות הראשית לישראל | י"ח תמוז תשע"ג
נחש שמכיש בחלום
הרב בנימין במברגר | ט"ו טבת תשע"ב

מה אומרים בניחום אבלים
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ו תמוז תשס"ח

המנהג לאכול מצה בשבועות ובראש השנה
הרב דוד חי הכהן | י"ח סיון תשפ"ג
שבת חתן
הרב בנימין במברגר | י"ח סיון תשפ"ג
שכר על קיום מצוות לפני בר מצווה
הרב חגי לרר | י"ח סיון תשפ"ג
