• שבת ומועדים
  • הנאה ממעשה שבת

המשך ללשמוע שיר שאולי הוקלט בשבת

הרב אלישיב קפקה

שאלה
אם ידוע שהוקלט על ידי יהודי לא שומר תורה ומצוות או שהזמר הוא יהודי שאינו שומר תורה ומצוות, גם אז מותר לשמוע אם יש ספק שניגנו אותו ויצרו אותו בשבת?
תשובה
בס"ד שלום, גם במצב של יוצר שאינו שומר תורה ומצוות ישנו ספק האם הוקלט בשבת כל עוד לא ידוע אחרת. ועל כן התשובה היא שמותר לשמוע. נ.ב. ההיתר לשמיעת השירים אינו קשור לתכנם אלא לצד של ספק חילול שבת. על תכנם יש כמובן לתת את הדעת האם התוכן הינו חיובי או להיפך חלילה. בברכה, הרב אלישיב קפקה