• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

חזרה בתשובה על ברכת השם במחשבה

הרב חגי לרר

י"ח מרחשון תש"פ
שאלה
שלום וברכה. אתמול ברגע של כעס גדול עלתה לי מחשבה של קללה על הקדוש ברוך הוא ומיד לאחר מכן התחרטתי על זה והרגעתי את עצמי ונכנסתי לדיכאון על איך חשבתי דבר כזה. מהבוקר שקמתי זה עדיין יושב לי על הלב ורציתי לשאול האם הרהור כדיבור? האם מה שחשבתי נחשב? ואם כן איך אפשר לתקן? כבר התוודעתי על החטא חרטה גמורה וקיבלתי על עצמי לנסות לא לחזור למצב עצבני כזה.
תשובה
שלום וברכה, ברכת ה' זה דווקא בדיבור. אך גם במחשבה, חלילה לנו להיות במצב כזה של קללת ה'. אך טוב שהתחרטת,ויש בזה כבר תיקון. והתיקון היותר גדול שאם יבוא לידך שוב מצב כזה של כעס, אמור - כל מה שה' עושה הכל לטובה ותאמין בזה. ברכה והצלחה.