• מנחה וערבית

חזרה על קריאת שמע של ערבית באמריקה

הרב משה ליב הכהן הלברשטט

ז מרחשון תש"פ
שאלה
אני עדיין קצת מבולבל. צאת הכוכבים היום היה בשעה 19:53. קראנו קריאת שמע בשעה 19:47. כאשר הכרזתי שיש לחזור על קריאת שמע, אנשים התווכחו איתי וטענו שלדברי הרב משה פיינשטיין והרב פויער לא צריך לחזור על קריאת שמע, כי זה מאוחר מספיק. נא הבהר עד כמה זמן לפני צאת הכוכבים נחשב מאוחר מספיק כדי שלא יהיה צורך לחזור על קריאת שמע?
תשובה
באגרות משה אבן העזר ד, פד. הרב משה פיינשטיין זצ"ל כותב שזמן קריאת שמע של ערבית בניו יורק הוא בערך שלושת רבעי השעה לאחר השקיעה. זמני שקיעה וצאת הכוכבים משתנים ממקום למקום. בנוסף, ישנן דעות הלכתיות שונות כיצד להגדיר זמנים אלו בדיוק. לכן, בכל מקרה של ספק, יש להתייעץ עם הרב המקומי.