• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות על ה'

מי אמר שיהיה טוב?

רבנים שונים

י"ג כסלו תש"פ
שאלה
היי אני שם לב שבהרבה הרצאות שאני שומע של רבנים מחזקים אז יש קטע כזה שאומרים יהיה טוב כי ה עושה רק טוב לאדם אבל מי יבטח הרי אני מכיר אנשים בני 50 שלעולם לא התחתנו למשל מי הבטיח לי שזה לא יהיה המצב שלי? וכן אני מכיר אנשים שבאותו מצב וקושי כמו שלי לא יצאו מזה לעולם מי הבטיח לך שזה לא יהיה המצב שלי??
תשובה
שלום. אף אחד לא יכול ל"הבטיח" לנו שום דבר, ועם זאת דוד המלך בספר תהילים כותב לנו: "טוב ה' לכל ורחמיו על כל מעשיו", ואנחנו אומרים בברכת המזון: "כי הוא אל זן ומפרנס לכל ומטיב לכל". אנחנו מאמינים בני מאמינים שה' חפץ להיטיב לעולם בכלל ולעם ישראל בפרט. אמנם לעיתים הטוב איננו נראה בגלוי, אלא מופיע בצורה יותר נסתרת, למשל: הוא איננו מגיע מיד, או שהוא מופיע בצורה קצת שונה ממה שחשבנו. אם אנחנו מתעקשים לקבל את הטוב האלוקי רק בצורה שלנו נראה שהוא צריך להופיע - אז אנחנו עלולים להיות מאוכזבים, אבל אם אנחנו מאמינים שבאמת "הכל לטובה", היינו: כל מה שקורה באמת מוביל לטוב האישי שלנו, והוא אכן יגיע אבל רק בדרך שהקב"ה רואה לנכון להביא אותו, אז נוכל להיות הרבה יותר רגועים ושמחים. ועם זאת, אנחנו יכולים להתפלל שהקב"ה ישפיע עלינו "טוב מגולה", היינו שהטוב יהיה בצורה ברורה גם כעת. בהצלחה. הרב שמואל מינקוב