• כיסוי ראש

פאה נוכרית לספרדית

הרב דוד חי הכהן

שאלה
שלום כבוד הרב, 1. רציתי לשאול האם יש היתר לבנות ספרדיות לשים פאה או שרק כיסוי ראש? אם מותר לשים פאה, האם יש הגבלה לאורך שלה? 2. האם מותר לרווקה לפזר את שערה בחוץ (בעבודה, בפגישות שידוכים וכו). תודה רבה מראש.
תשובה
1. רצוי מאוד לא להשתמש בפאה כי זה מגרה ומושך בניגוד לרוח התורה. בקושי אפשר להקל אם יהיה כיסוי ומתחתיו פאה נוכרית שקצת ממנה נראה בחוץ. 2. אם זה שיער ארוך שגולש על הכתפיים זה מנוגד לרוח התורה והמצוה. צריך להאמין באמונה שלימה שבזכות הצניעות זוכים להצלחה גדולה. וכדאי לדעת שגברים מעריכים הרבה יותר אישה צנועה כאישה ערכית ויקרה. רק גברים פחותים נמשכים יותר לחוסר צניעות והם מסוכנים לאישה ואין לסמוך עליהם.