• שבת ומועדים
  • קריאת המגילה

קריאת מגילה לאחות

הרב יצחק בן יוסף

י"ב אדר תש"פ
שאלה
שלום, אני אחות בבי"ח ועובדת בערב פורים (י"ד אדר. חוגגת פורים של ירושלים) מ14:30 עד 24:00, ייתכן ולא אספיק להגיע לקריאת מגילה במניין. האם אני יכולה לקרוא לעצמי? אין לי מגילה כשרה
תשובה
חייבים מגילה כשירה כדי לצאת ידי חובה, כיוון שאת עובדת השנה בליל פורים - יום שלישי בערב - פורים בירושלים כמה אפשרויות א. לשמוע מגילה בבית הכנסת של בית החולים. ב. לקרוא מגילה בסוף המשמרת. ג. לישון לאחר המשמרת מחוץ לירושלים ותהיי פטורה מלקרוא מגילה וממצוות היום. במצב כזה - ראוי לישון ביום שני בלילה מחוץ לירושלים ולהתחייב בכל מצוות פורים בשאר הארץ. ה' יצליח דרכך