• שאלות אקטואליות

התנהלות בבתי כנסת - נגיף הקורונה

הרב הראשי דוד לאו

ט"ז אדר תש"פ
שאלה
שלום הרב כיצד נכון להתנהל בבתי כנסת בעקבות התפשטות נגיף הקורונה?
תשובה
• בהתאם להנחיית גורמי המקצוע להגביל את מספר המתכנסים למאה איש, חובה לחלק את המניינים בבתי הכנסת למספר מניינים שכל אחד מהם ימנה עד מאה איש. • במידה וקיימת צפיפות רבה בבית הכנסת למרות שאין בו מאה איש יש להתחלק לכמה מניינים. • בתי הכנסת ובתי המדרש חייבים להיות מאווררים כיאות, בהתאם להנחיית גורמי המקצוע. • חובה על גבאי בתי הכנסת להקפיד ולשמור על היגיינה מרבית בכל מרחב בתי הכנסת. כולל אמצעי חיטוי ראויים. • אדם שנמצא בבידוד או מי שהוא בסיכון גבוה, יתפלל בביתו וישתדל לכוון את זמן תפילתו לשעה שהציבור מתפלל. מתוך הנחיות שהרב פרסם.