• דתיים לאומיים וחרדים

היחס לציבור החרדי

הרב חגי לרר

כ"ט אדר תש"פ
שאלה
בעת האחרונה לצערי אני חש רגשות שליליים כלפי הנקראים חרדים... לעירי הגיעו בעת האחרונה תלמידי ישיבה חרדית מפורסמת לחוזרים בתשובה ומול חלק מהם אני חש שאני סוג ב. ובכלל באופן כללי אני מרגיש מול החרדים שדתיים לאומיים לא כאלה דתיים לא כאלה יודעים תורה לא כטלה טובים וכו וכו וכו ולכן אני מרגיש שמתפתחת אצלי שנאה כלפיהם גם כשהגעתי לרבנים מהחוג החרדי הרגשתי פחות ערך כאילו אם אתה לא לבוש כחרדי אתה לא ראוי... מה לעשות עם ההרגשה הזאת? איך מתמודדים מולם? ומדוע תלמידי ישיבות ההסדר והאברכים אינם יוצאים להפיץ שיעורי תורה ברחבי העיר לפחות היכן שאני גר כמו לומדי הכוללים
תשובה
שלום וברכה, א.אני לא יודע מה הם חושבים מה לא. אתה מציין את ההרגשה שלך ולא משהו מעשי שקרה. ואם זו ההרגשה שלך יכול להיות שכך אתה חושב? שאתה פחות מהם? ברגע שאתה שלם עם עצמך ועם הדרך שלך-זה מספיק. בנוסף, למה צריכה להיות תחרות סמויה מי יותר טוב ממי? כל אחד מאמין בדרכו ועושה אותה בצורה הטובה ביותר. ב. גם בציבור הדתי לאומי יש המון הפצת תורה בערים, בבתי הכנסת , ובכל אתר ואתר- בשתי המשמעויות... אם במקומך יש חוסר וחולשה בזה, אז וודאי שאפשר וראוי לתקן זאת, להגדיל את שיעורי התורה וכד'. ואולי אתה יכול להיותת זה שדוחף יוזמה חשובה זו. בהצלחה רבה ובשורות טובות.