• חלומות

בקשר לשיחתנו על חלומות...

הרב דוד חי הכהן

כ"ג אדר תש"פ
שאלה
תודה על התשובה. באופן כללי הייתי רוצה לדעת את דעת הרב בנושאים הבאים.. 1.האם חלום הולך אחרי הפרוש גם בימנו? 2.האם הפרוש צריך להיות בפה ולא רק בלב? 3.האם צריך להאמין בחלום כדי שהוא ילך אחרי הפרוש או שהאמונה בפרוש גם משנה משהו... 4.זה אומר משהו אם אדם נלחץ ממאורעה מסוים או לא(לדוגמה: חלום..) 5.האם הטבת חלום היא בשביל להרגיע את האדם או שיש לה עוד משמעות?
תשובה
1. גם בימינו הפתרון יכול להשפיע. 2. רק מה שנאמר בפה משפיע. 3. האמונה פחות קובעת. 4. הרגשה לא טובה מחייבת התייחסות ע"י הטבת חלום. 5. ההטבה מתקנת רק את החלק הרע של החלום.
שאלות שנשאלו על שאלה זו: