• המניין

תפילה במניין לאור ההנחיות החדשות לקורונה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ב אדר תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב. לאור ההנחיות החדשות של משרד הבריאות בעניין הקורונה שאין לצאת מהבית למעט במצב המחייב זאת. מה עם תפילה במניין? האם צריך לכתחילה להתפלל ביחיד? או יש בכל זאת עניין להתפלל במניין מצומצם? שמעתי כבר כמה רבני קהילות הפוסקים להתפלל לכתחילה בבית ביחיד. אשמח לדעת את דעת הרב בנושא. תודה רבה ובריאות לכולם
תשובה
מניין מצומצם במקום דחוס מסוכן שבעעתיים אם יש תפזורת ראויה בין חצרות וכדו' אפשר להתפלל כך בציבור