• כל השאלות

הגדרת ארבע רשויות שבת

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ו אדר תש"פ
שאלה
אפשר בבקשה לכתוב בתמצות מהי ההגדרה של כל אחת מארבע רשויות שיש בשבת?
תשובה
רשות היחיד: מקום מוקף מחיצות בגובה עשרה טפחים ושטחו לפחות ארבעה על ארבעה טפחים. רשות הרבים: מקום רחב 16 אמה. ויש אומרים שצריך שיעברו בו שש מאות אלף איש בכל יום. מקום פטור: מקום שאינו רחב ארבעה על ארבעה טפחים. (המקום גבוה מהקרקע שלושה טפחים, כדי לבדל אותו מהשטח הכללי בו הוא נמצא). כרמלית: מקום רחב ארבע על ארבע, אך לא מתקיימים בו התנאים שיהיה רשות הרבים או רשות היחיד.