• מכיתה א' עד י"ב

בגרות בתנ״ך

הרב חיים שרייבר

א ניסן תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב, רציתי לשאול יש לי אח שמגיל 15 אובחן עם סכיזופרניה,הוא עצמו לא דתי . בגלל שאנחנו משפחה דתית בבית הוא שמע מאיתנו שאולי עדיף שיעשה בגרות בתנ״ך לפי הלימוד הדתי או החרדי ולא החילוני.. מאז הוא בפחד שאולי אסור לו לעשות את זה (בגרות בתנ״ך) וזה סוג של יתנקם בו.. כאמור הוא לא דתי ,האם מותר לו לעשות בגרות בתנ״ך על פי הלימוד החילוני? כאמור הוא עם האבחנה שציינתי למעלה. תודה רבה
תשובה
שלום כפי שידוע לי כל תיכון או ישיבה תיכונית שולחת את בקשתה לסוג הבגרות אותו היא מלמדת. אני ממליץ לו לגשת למבחן הבגרות על החומר אותו הוא למד ולומד וכך יצליח בעז"ה. יום טוב