• שבת ומועדים
  • הכשרת כלים

שימוש בטוסטר אובן בפסח

הרב יצחק בן יוסף

ו ניסן תש"פ
שאלה
שלום וברכה, אני נמצא בחו"ל. קיבלתי לחדרי טוסטר אובן שמעליו יש 2 מעין פלטות חימום המאפשרות חימום ובישול המאכלים. מתחתן, כאמור, יש דלת לטוסטר אובן. המכשיר כשקיבלתי היה חדש לגמרי ולא בשימוש. השתמשתי רק בפלטות החימום לחימום מאכלים ובישול. שאלתי היא ניתן להשתמש בפסח בטוסטר אובן שלא נעשה בו שימוש כלל? והאם יש דרך או צורך להכשיר את הפלטות שעליהן שמים סירים לפסח? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
טוסטר חדש אינו צריך הכשרה לפסח הוא כשר. הפלטות לחימום נדרש לנקות היטב ולהפעילם והם כשרות . יש מחמירים להניח נייר כסף בין הפלטות, צריך לראות שאין בכך סכנה.