• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

השלמת פרשת הנשיאים

הרב נועם דביר מייזלס

ה ניסן תש"פ
שאלה
שלום הרב, אני משתדל לקרוא בכל שנה את פרשת הנשיאים בכל יום (גם ביחיד), אך לאור המצב לצערי שכחתי בשבת (ויקרא התש"ף) לקרוא את פרשת הנשיאים של היום השלישי. האם יש דרך להשלים את הקריאה בדיעבד? אני יודע שזה רק מנהג ואין בזה כ"כ מן ההפסד אך זה מצער אותי בגלל שלא פספסתי עד כה. (האם השלמה ביום הרביעי נחשבת ממש ולא רק בקטע של לא מפסיד כאדם הקורא בתורה?) תודה מראש.
תשובה
שלום וברכה לשואל היקר. כיון שמר"ח ניסן עד יום י"ג בו, היה זמן מיוחד להקרבת קרבנות הנשיאים, לכן נראה בפשטות שכל הימים האלו מיוחדים להקרבה, וכיון שאנו אומרים בפה רק על דרך "ונשלמה פרים שפתינו", ניתן להשלים את הקריאה שפספסת, וזה נחשב לך כמו שקראת הכל על הסדר. אגב אציין, שמרן בבית יוסף (תכ"ט ד') כתב שהנשיאים הקריבו מיום ב' ניסן ולא מר"ח, ואף שכבר הקשו על דבריו על פי המובא בגמ' (שבת פז:) שכבר בר"ח, מיד לאחר הקמת המשכן, התחילו הנשיאים להקריב את קורבנם, מכל מקום נראה להליץ בזה על מי שפספס יום אחד שאין הדבר לעיכובא שהרי לכאורה אפילו לדעת מרן הסדר שונה מהמנהג. כדאי לאמץ התבוננות שאם עשינו מעשה טוב או הנהגה טובה והשתדלנו לעמוד בה, ובסוף לא הצלחנו להוציאה לפועל, שזה רצון ה' ובדרך זו שאנו משלימים עם המהלך שנעשה, ומתחזקים באמונה וביטחון שכל מה שה' עושה זה רק לטובה, אז זוכים לשמחה ולרוגע נפשי, ומבינים שאפשר לעבוד את ה' בכל צורה. "בכל דרכיך דעהו והוא יישר אורחותיך". בברכה נאמנה,