• כל השאלות

האם מזון כלבים צריך להיות כשר לפסח

הרב מיכאל יומטוביאן

י ניסן תש"פ
שאלה
על שקית האוכל של הכלב שלי כתוב שהוא מורכב מתערובת של דגנים, בשר, ועוד כמה מרכיבים. האם הוא צריך להיות כשר לפסח?
תשובה
בשולחן ערוך (סימן תמב' סעיף ד) נפסק שתערובת של חמץ שהחמץ נתערב בה מלפני הפסח, והיא אינה ראויה למאכל אדם, בתערובת כזו אין איסור בל יראה ובל ימצא והמשנה ברורה שם כתב שהיא מותרת בהנאה. לכן מעיקר הדין מותר להאכיל בתערובת זו את הכלב בפסח. לסיכום מותר להאכיל בעלי חיים בתערובת שיש בה חמץ בתנאים הבאים- 1: החמץ התערב בשאר המאכלים לפני הפסח. 2: התערובת אינה ראויה למאכל אדם. 3: החמץ הוא לא רוב בתערובת. 4: אם מדובר בתערובת שאפשר להפריד את החמץ משאר האוכל כגון אוכל של עופות המורכב מזרעונים שונים שחלקם חמץ, באופן כזה אין להאכיל בעלי חיים בתערובת כזו. (ראה הערות הפוסקים על משנה ברורה ס"ק יט במשנה ברורה בהוצאת דרשו). מאמר מסכם בנושא, כתב הרב אביהוד שוורץ מופיע בתחומין כרך לה.