• זוגיות

לא מצליחה להעיר לבעלי

רבנים שונים

כ"ב ניסן תש"פ
שאלה
כל פעם שאני מנסה לדבר עם בעלי על משהו שמפריע לי אצלו, מיד הוא מאשים אותי. ואי אפשר לפתור בעיות ככה, מה לעשות?
תשובה
שלום. מעטים האנשים שיודעים לקבל ביקורת בצורה נכונה...לכן חשוב לשים לב האם האדם השני בכלל פנוי לשמוע, ולא טרוד במשהו אחר. בנוסף: הערות כדאי לומר רק בזמן רגוע. וכדאי לומר את הביקורת בצורה כזו: לומר לבעל שבח שנוגע לאישיות שלו (בצורה כנה), למשל: כמה הוא טוב ועוזר וכד', ואז לומר לו: מה שיכול עוד יותר לקדם אותך זה אם...(לומר בעדינות את מה שאת חושבת שכדאי שישפר), ואז לסיים שוב בשבח על האישיות שלו: ואת כל זה אני אומרת כי אני באמת חושבת שאתה מיוחד. לצורה הזו קוראים "משוב סנדביץ", בו את מתחילה ומסיימת בשבח ומשחילה באמצע בעדינות את ההערה. בדרך כזו יש סיכוי הרבה יותר גבוה שהוא יסכים לשמוע. בהצלחה! הרב שמואל מינקוב