• שבת ומועדים
  • מחשבים, אינטרנט ופלאפונים

היתר לסרטים בשבת בעקבות המצב

הרב שמואל אריאל

כ"ח אייר תש"פ
שאלה
שלום רב, בעקבות המצב (הקורונה), אני נאלצת לעשות שבתות לגמרי לבד, כי אני חוששת להגיע להוריי ולהדביק אותם. האם מותר לי להשאיר מחשב דולק המריץ סרטים להפגת השעמום?
תשובה
שלום וברכה! בעניין צפייה בשבת במכשירים המופעלים באופן אוטומטי, כתבו פוסקים רבים שהדבר אסור, והזכירו סיבות שונות לכך. (עייני בתשובה כאן: https://www.yeshiva.org.il/ask/95877 . חלק מן הסיבות המופיעות שם שייכות דוקא בטלוויזיה ולא במחשב, אבל רובן שייכות גם כאשר מדובר בצפייה במחשב.) הקושי לשהות לבד בשבת הוא אכן גדול, אבל ניתן למצוא אפיקים שונים של פעילות שמתאימים לשבת גם מבחינה הלכתית וגם מבחינת המשמעות הרוחנית של השבת. כמובן הטוב ביותר הוא להקדיש בשבת זמן לעיסוק בדברי תורה, כאשר כיום ניתן למצוא שפע של ספרים ומאמרים במגוון של תחומים רמות וסגנונות כך שכל אדם יכול למצוא דברים שיעניינו אותו ויקדמו אותו מבחינה רוחנית. אבל גם מי שקשה לו לעסוק בעניינים תורניים, יכול לקרוא ספרות טובה או לעסוק בעיסוקים אחרים שמתאימים לו.