• מנחה וערבית

זמן מנחה - עת רצון או זמן דין?

הרב דוד חי הכהן

ח תמוז תש"פ
שאלה
ב"ה שלום לכבוד הרב בזוהר הקדוש כתוב "תא חזי בכל שיתא יומי דשבתא כד מטא שעתא דצלותא דמנחה דינא תקיפא שלטא וכל דינין מתערין" ואילו בגמרא נאמר במסכת ברכות : "לעולם יהא אדם זהיר בתפילת מנחה, שהרי אליהו לא נענה אלא בתפילת מנחה". אם כן כיצד עלינו להתייחס לזמן מנחה של ימות השבוע, האם כזמן רצון או כזמן דין?
תשובה
עיין בבן יהוידע לרי"ח זצ"ל ח"א דף ו: שנזקק לשאלתך וענה שמנחה ביום חול היא שעת הדין, ולכן יזהר להתפלל אותה בזמן הראוי, וזאת הכוונה להיזהר בתפילת מנחה.