• כלבים וגידולם

להרוג או להרחיק כלב

מכון התורה והארץ

ב אב תש"פ
שאלה
שלום הרב, יש לי כלב בגודל בינוני שקשור בחצר. אני רוצה להיפטר ממנו מהסיבות הבאות: 1. הוא נובח על חיות אחרות (אף פעם לא על בני אדם), כמה פעמים ביום ולילה, וילדים קטנים לפעמים מפחדים ממנו. אמנם, לא קיבלתי תלונות מהשכנים שהנביחות מפריעות. 2. הוא סובל מפרעושים וקרציות, ואני לא רוצה להשתמש בחומרי הדברה לטפל בו. 3. באופן כללי, אינני רוצה להשקיע כל כך הרבה כסף בהחזקת הכלב, שמגיע למאות רבות של שקלים בשנה. האם מותר לי להיפטר מהכלב בדרך כלשהו? אם כן, איזו פעולה מותר לי לעשות? להרוג אותו? להרחיק אותו? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום וברכה נראה שיש להרחיק אותו למקום שלא יחזור, אבל לא נראה שראוי להרגו, ואע"פ שלרוב הפוסקים אין צעב"ח בהריגה, אבל נראה שזה לא מתאים להרוג. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ