• הנחת התפילין

נקיון וחציצה בתפילין

כולל הלכה בית אל

א תמוז תש"פ
שאלה
שלום רב. בהנחת תפילין של ראש נצמדות הרצועות לשיער הראש. לעיתים נותרים ברצועות מאחור (בחלק הצמוד לשיעור) חלקיקים קטנים של קליפות שיעור וכד. האם חלקיקים אלו מהווים חציצה? האם יש חובה לנקות את הרצועות לגמרי מחלקיקים כאלו ודומיהם לפני ההנחה?
תשובה
שלום וברכה. לכתחילה כדאי לנקות לפני הנחת התפילין את הרצועות מכל מיני לכלוכים. אך בשעת הדחק ניתן לסמוך על הפוסקים שאם זה דבר מועט שאינו מקפיד עליו אינו חוצץ. (פסקי תשובות סימן כז אות ח). בברכה הרב דביר טובי