• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

מוזיקה בשלושת השבועות

הרבנות הראשית לישראל

כ"ד תמוז תש"פ
שאלה
אני מקפידה לא לשמוע מוזיקה בשלושת השבועות, והשנה זה מאד קשה לי ואפילו גורם לי דכדכוך. יש פעולות שאני רגילה תמיד לעשותן כשאני עם אוזניות, וזה מקשה עליי ומתסכל אותי לעשות אותן בלי מוזיקה. האם יש היתר כלשהו לשמור על איסור שמיעת מוזיקה רק בתשעת הימים?
תשובה
ב"ה שלום וברכה אפשר לשמוע מוזיקה בלי כלי נגינה. מוזיקה רגילה בדיעבד אפשר להקל בשעת מלאכה אם לא שומעים להנאה עד ראש חודש מנחם אב. במהרה יבנה המקדש הרב חגי בר גיורא