• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

בישול בתשעה באב לכבוד שבת

הרב נועם דביר מייזלס

ו אב תש"פ
שאלה
שלום לכבוד הרב. האם מותר לבשל בתשעה אחר חצות בישולים של שבת?
תשובה
שלום וברכה. אם יש צורך אפשר להקל בתשעה באב לאחר חצות. ובפרט השנה שתשעה באב חל ביום חמישי. מקורות: ראה שו"ע (תקנ"ט) שלא לשחוט ולהכין צרכי סעודה עד אחר חצות. ובמ"ב (סק"מ) כתב שלצורך מצוה מותר. והוסיף במ"ב (תקנ"א ס"ק ס') שאם חל תשעה באב ביום חמישי, לכל הדעות מותר לשחוט אחר חצות לכבוד השבת. ולכן כשיש צורך להכין בישולים עבור שבת בתשעה באב, ניתן להקל לאחר חצות. בשורות טובות,