• ברכות השבח והראייה

ברכת האילנות על עץ עורלה

מכון התורה והארץ

י"ג אייר תשס"ה
שאלה
ברשותי עץ פרי הדר הנמצא ב-3 שנותיו הראשונות. נותרו בו מספר פירות משנה שעברה. האם פירות אלו מעכבים את ברכת האילנות אע"פ שיש בו פריחה חדשה? האם עדיף לקוטפם ולהשליכם לפני ראש חודש ניסן כדי לא להיכנס לספק?
תשובה
אמנם אין לברך ברכת האילנות על עץ ערלה, ויש לבחור עץ אחר שפורח ואינו ערלה, אך ברור שגם אם נשארו פירות ערלה על העץ ויש פרחים חדשים שבע"ה ייהפכו לפרי וכבר אין בהם ערלה, מותר לברך ברכת האילנות והרי הם בכלל ליהנות בהם בני אדם. בברכת התורה והארץ, הרב יואל פרידמן