• לא ילבש

שימוש במשחות וקרמים המיועדים לנשים

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ד אב תש"פ
שאלה
שלום וברכה! האם מותר לגבר להשתמש במשחות, קרמים לעור, אלכוגל, שמפו וכו כאשר יש ריח של נשים? האם יש הבדל כאשר בתיאור המוצר כתוב במפורש שהמוצר מיועד לנשים לבין מוצר שלא כתוב עליו במפורש אך הריח קיים?
תשובה
שלום רב. היום מקובל שגם גברים משתמשים בתכשירים אלו. בדרך כלל משחות קרמים, שמפו וכיוצא בזה, נועדו לצורך היגיינה ושמירה על העור או השיער, והריח הנודף מהם עדין, ואין ניכר בו שהוא מיועד לאשה בדוקא. לכן מותר להשתמש במוצרים אלו אף אם כתוב עליהם שהם מיועדים לנשים. אולם אם מדובר על מוצר שניכר לעין כל שהוא שייך לאשה בלבד או תכשיר עם ריח חזק שמקובל לשים רק אצל נשים, יש להמנע משימוש בתכשיר זה. בברכה רבה,