• ברכות הגומל ושעשה לי נס

ברכת הגומל

הרב דוד חי הכהן

י"א אלול תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב, לפני מספר ימים הייתי מעורבת עם אחותי בתאונת דרכים שב"ה נגרמו רק נזקי רכב קלים. האם עלינו לומר הגומל? במידה וכן, כל אחת צריכה לומר בנפרד את הברכה או אחת יכולה להוציא את השנייה? בנוסף, רציתי לברר האם צריך לומר "הגומל" לאחר שייט בספינה (יחסית רגוע וקרוב ליבשה) במהלך חופשה עם המשפחה? ככל שהדבר רלוונטי אנחנו ממוצא ספרדי. תודה רבה ובשורות טובות.
תשובה
על תאונת הדרכים יש לברך הגומל, ואם שתי האחיות נמצאות באותו מעמד אפשר שאחת תצא ידי חובה בברכה. אם לא, אז כדאי שגם האחות תברך. על שיט קרוב לחוף בזמן קצר אין צורך לברך.