• שאלות כלליות

ברית מילה

הרב יצחק גרינבלט

כ"ו אלול תש"פ
שאלה
אשתי בהריון עם תאומים זכרים. אנחנו חילוניים ומתלבטים לגבי ברית המילה. יש צפי ללידה מוקדמת. מה גודל החשיבות לעשות מילה דווקא בגיל 8 ימים מפני שיש הרבה מקרים שזה לא מבוצע ביום השמיני. במידה ולא עושים ביום השמיני, אפשר לחכות לגיל 18? הבנתי שמבחינה רוחנית ניתן לעשות בכל גיל.
תשובה
בס"ד שלום רב. שמחתי מאד לשמוע שאתם לקראת לידה, ושתזכו בעזרת ה' לתאומים. זה ממש נפלא. יהי רצון שתזכו לגדל אותם בשמחה ובבריאות ותראו מהם המון נחת ושמחה. לפי ההלכה צריך לעשות ברית ביום השמיני, ואם לא עושים ביום זה, כל יום זו עבירה להמתין. אכן מי שלא עשו לו יכול תמיד לעשות, אבל הוא אוסף בדרך איתו כל יום עבירה לא פשוטה. אבל, כל האיסור הוא כאשר סתם דוחים, אבל אם לפי ההלכה צריך לדחות, אז וודאי שאין איסור בדחיה. אסור לעשות ברית לתינוק קטן מידי או כל תינוק שהברית עלולה לסכן אותו. לכן, כאשר תינוק נולד בודקים אותו, והמוהל שעושה את ברית המילה חייב לעשות אותה רק אם התנאים קיימים, אם באמת זה בטוח שהברית לא תסכן אותו. לכן, בעזרת ה' כאשר אשתך תלד, תבדקו מה מצבו ותשאלו מוהל שהוא מומחה בעניינים האלו שהוא למד אותם היטב, והוא יגיד לכם אם אפשר לעשות ברית או לא, אם ומה בדיוק לעשות. אנו יודעים שחיי אדם מאוד חשובים ולכן חובה עלינו לשמור על הבריאות ולעשות דברים שאינם מסכנים אלא רק בונים ומוסיפים. אשמח לעזור עוד בכל מה שאוכל, להיות בקשר ועוד, תרגישו חופשיים לפנות ולשאול, וכן לבקש כל עזרה רוחנית ואשמח לעזור. בברכה הרב יצחק גרינבלט.