• שבת ומועדים
  • הסימנים והסעודה

נבצר ממני לעשות את הסימנים בראש השנה

הרב נועם דביר מייזלס

ד תשרי תשפ"א
שאלה
נבצר ממני מלעשות סדר ראש השנה. אני בן אדם מאמין. פוחד שתהיה לי שנה לא טובה. מה לעשות? ניתן לתקן או שמאוחר מידי? מה הדין?
תשובה
שלום וברכה לשואל היקר. הסימנים שנוהגים לעשות בליל ראש השנה הם לסימן טוב, אולם העיקר הוא השינוי בפנימיות הנפש, לחשוב טוב, להיות בשמחה ולהאיר פנים לכל אדם, ואין לך סימן טוב מזה. בכל אופן אם אתה מרגיש צורך לעשות את הסדר אתה יכול לעשות כן בימים קדושים אלו של עשרת ימי תשובה, שהם עדיין ראשית השנה ויש להם השפעה על כל השנה, כפי המובא בספרים הקדושים. שנה טובה ומתוקה,