• שבת ומועדים
  • עשרת ימי תשובה

האם אפשר להשלים תשליך אחרי ר"ה

הרב נועם דביר מייזלס

ג תשרי תשפ"א
שאלה
שלום וברכה. מי שפספס ולא עשה את מנהג תשליך בראש השנה האם יכול להשלים לאחר ראש השנה?
תשובה
שלום רב. אפשר להשלים את מנהג אמירת התשליך בכל עשרת ימי תשובה. מקורות: המנה הוזכר בדברי הרמ"א (תקפ"ג ב'), והאריז"ל (שעה"כ דף צ' ע"ב, פע"ח שער כ"ו פ"ה) קיים את מנהג זה. וראה בתורה לשמה (סי' קמ"ה) שכתב שניתן להשלים את המנהג בכל עשרת ימי תשובה, והטעם לכך ע"פ סוד, שהארת י"ג היכלות של רחמים אשר בכוחם אנו אומרים את סדר התשליך שמוזכרים בו גילוי מידות אלו של רחמים, מתגלים בימי עשרת ימי תשובה. בברכת כתיבה וחתימה טובה,