• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

שטיפת ידיים בסבון בצום

הרב חגי לרר

כ"ג תשרי תשפ"א
שאלה
האם מותר ביום הכיפורים לשטוף את הידיים הסבון לאחר שהייה בשירותים ולעבור עם המים את סוף פרקי האצבעות (במקרה שישנם חיידקים בידיים)? האם עבירה של אחד מהאיסורים מדרבנן (סיכה ....) ביום כיפור חמורה יותר מאיסור אכילת ושתייה מהתורה ?
תשובה
שלום וברכה כאשר יש ליכלוך בכל מקום בגוף מותר לשטוף כי זו לא רחיצה של תענוג. וכן אדם שיוצא מהשירותים וחושש שיש לו לכלוך בכל מקום ביד, וממילא יש חיידקים- מותר לשטוף. ברכה והצלחה וכל טוב.