• חלה ונושאים נוספים

צריך כיסוי ראש להפרשת חלה?

הרב חגי לרר

י"ג תשרי תשפ"א
שאלה
ביום שישי אני רוצה לקיים מצוות הפרשת חלה לעילוי נשמת אבי שנפטר השבוע (יב בתשרי) רציתי לדעת האם אני צריכה להיות עם כיסוי ראש בזמן התפילות (אציין שאני לא נשואה כיום גרושה ללא ילדים). תשובתכם חשובה
תשובה
שלום וברכה, באופן עקרוני גם נשים גרושות צריכות כיסוי ראש (יש מקום לדיון אך אין כאן המקום להאריך) ולכן- לדעת רוב הפוסקים - בתפילה (תפילת עמידה) מעיקר הדין נשים צריכות כיסוי ראש. ובברכות (כגון הפרשת חלה) אין חיוב של כיסוי ראש מעיקר הדין, אך ראוי שתכסה את ראשה. ברכה והצלחה וכל טוב. חג שמח.