• נחשב נדר?

איך נשבעים?

הרב יצחק בן יוסף

י"ז תשרי תשפ"א
שאלה
בס״ד שלום כבוד הרב, רציתי לשאול לגבי שבועה. הבנתי ששבועה נחשבת לשבועה רק אם נשבעים בשם ה׳ . אני חייב לגדור את עצמי במשהו ורוצה להשבע על זה,אני יודע בוודאות שאקיים את השבועה. בעבר רב כלשהו הציע לי להשבע לזמן מוגבל. וקיימתי את זה. אבל עכשיו אני מבין ששבועה אמיתית זה רק בשם ה׳. אם כך, איך אני צריך לומר את זה בפועל? ״אני נשבע בשם הויה ש..״ ?
תשובה
שבועה היא שבועה גם לא בשם ה', האומר אני נשבע זו שבועה. אסור להישבע בכל צורה.