• הכותל והר הבית

מים חלוקים

הרב דוד חי הכהן

ל ניסן תשפ"ב
שאלה
שלום הרב אני עולה להר הבית הרבה ברצוני להבין מה הכונה מים חלוקים מכיון שכאשר אני מטיל מים הרבה פעמים יוצאים לי טיפות בסוף ההטלה או לקראת סופה, וזה נראה לי רגיל לגמרי ולא קרי, שאלה שניה גם אם האיבר מתרחב קצת בקצה בשעת הטלת מים או סתם במלך היום אין מה לחשוש כל עוד זה לא ממש קישוי? שאלה שלישית בלילה ובמיוחד בבוקר כשאני קם יש לי קישוי, האם אני צריך לטבול כל יום מחדש? תודה רבה וסליחה על הפירוט אבל לא הצלחתי למצוא תשובות בספרים
תשובה
לענ"ד אין צורך בטבילה במקרים שפירטת, מים חלוקים מדובר רק שהיתה כבר הוצאת זרע בזמן הקרוב. אמנם אחרי ששאלת וקיבלת את תשובת הרב אריאל נר"ו עדיף להמשיך בירור איתו.