• צורת התפילה

האיסור לחצות פסוקים

הרב נועם דביר מייזלס

כ"א תשרי תשפ"א
שאלה
ראיתי בתשובה של רב שאסור לחצות פסוקים בתכלית האיסור. אז למה נהגו לכפול את חצאי הפסוק אנא ה הושיעה נא? הגמרא בסוכה לח: לא אומרת שיש לכפול חצאי פסוקים אלא שהחזן אומר את החצי הראשון, שותק עד שהציבור גם יסיימו את החצי הראשון ואז אומר את החצי השני, אך לא מבואר שם מה שנוהגים כיום
תשובה
שלום רב. כיון שאיסור לחצות פסוק אינו שייך בכתובים אלא בתורה ונביאים, לכן אין איסור במה שנהגו לכפול פסוק "אנה ה' הושיעה נא". מקורות: ראה מאירי בסוכה (שם) שתירץ כן והוסיף סברא שפסוק זה מחולק מעיקרא, עיין שם. שו"ת מהרש"ם ח"ג סימן שנ"ט, ושו"ת רב פעלים ח"א חאו"ח סימן י"א. שו"ת צי"א (חלק יט סי' ז'). בברכה נאמנה,