• מעשר כספים - כללי

לתרום מעשר כספים במצב כלכלי קשה

הרב בנימין במברגר

כ"ו תשרי תשפ"א
שאלה
שלום. מזה כמה חודשים מפרישה מעשרות מכל הכנסותיי. אני חד הורית, משכירה דירה בבעלותי, משלמת משכנתא ומשלמת שכר דירה גבוה יותר משכר הדירה שמקבלת. האם שכר הדירה שמקבלת נחשב להכנסה שיש לעשר במלואה..?
תשובה
ראשית, שכר דירה הוא חובה אבל לא חיוב. כלומר, אדם שיש לו קושי כלכלי לא חייב לתת מעשר כספים אבל עדיין כדאי שיתן סכום קבוע לצדקה בכל חודש. שנית, מאחר והדירה שאת משכירה היא כחלק מהחישוב הכלכלי של הדירה שאת שוכרת (אני מבין שזה מה שנותן לך אפשרות לשכור דירה גדולה יותר או נוחה יותר) הרי שההכנסה עליה היא לא בגדר הכנסה אלא כחלק מהחישוב של הוצאות על הדיור.