• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

ר יאשיה

הרב חיים שרייבר

ל תשרי תשפ"א
שאלה
אני מבין שהיה שתיים או שלש חכמים שקראו להם ר יאשיה אחד היה בדור תנאים ואחד היה בדור שלשי או רביעי של אמוראים השאלה היא כרגע אני לומד מסכת סוכה כתוב שם ר יאשיה בשם רב רב הרי היה דור ראשון של אמוראים וזה בוודאי שאין ר יאשיה שראה אותו אז איך זה יכול להיות
תשובה
שלום רבי יאשיה היה אמורא בדור השני / שלישי לאמוראים. הוא למד אצל רבי יוחנן שהיה רבו המובהק, אך קיבל תורה גם מרבי אלעזר שהיה גדול ממנו (פעם אחת הוא אמר לו "לא תשב עד שתפרש לי ברייתא זו"). בתלמוד הירושלמי מובאות גם אמרות שלמד מרבי ינאי, וייתכן שלמד אצלו. אם כן, מסתבר שגם שמע מימרות בשם רב שהיה דור ראשון לאמוראים ואף היה בארץ ישראל. (על פי ספרו של הרב אהרן הימן, תולדות תנאים ואמוראים, ערך "רבי יאשיה (אמורא)". יום טוב