• תורה, מחשבה ומוסר
  • אמת ושקר

לשקר בתוך משחק

הרב חגי לרר

י"ד מרחשון תשפ"א
שאלה
האם מותר לשקר במשחק? אבל אך ורק בקשר למשחק עצמו ולא לשום דבר אחר. כשנגמר המשחק הכל חוזר לקדמותו והמשחק לא משפיע עלינו.
תשובה
שלום וברכה, התורה מצווה אותנו "מדבר שקר תרחק". צריך להתרחק מדברי שקר מכל וכל, ואין זה משנה באיזה עניין משקר. גם שקר בעלמא אסור ואפילו שאינו גורם איזה נזק. אדם שמשקר- זה משפיע עליו והוא עלול לשקר גם בתחומים אחרים. גם לשאלתך שזה לא משפיע לאחר מכן, זה לא נכון, כי מי שמתרגל לשקר זה הופך אצלו להרגל, וכן הרבה פעמים יתיר לעצמו לשקר באמתלא שזה נחוץ. אדם צריך לדבוק באמת ולחיות רק על פי זה. ברכה והצלחה וכל טוב.