• שאלות כלליות

הלכות גינון

מכון התורה והארץ

י"ב מרחשון תשפ"א
שאלה
שלום, אני גנן, והייתי רוצה לדעת הלכות הקשורות לגנן, כמו: מתי ואיך צריך להקפיד על כלאיים? איפה ומתי אסור לי לחתוך או לקצץ עצי פרי? איך עלי להיזהר מגזל מול לקוחות? כנ"ל לגבי ריבית, מתי מותר לי הוסיף על המחיר ומתי לא? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום וברכה, כדי ללמוד את הלכות הגננים כדאי לרכוש את הספר "הלכות הארץ" שם יש את ריכוז דיני הגינה הביתית וגננים. אפשר להשיג את הספר במכון התורה והארץ טל. 086847325. לגבי השאלות הפרטיות שכתבת. 1. מקילים בקצוץ ענפי פרי. לגבי קציצה צריך לשמוע פרטים. אתה מוזמן לכתוב את הפרטים למה לקצוץ ולשלוח במייל למכון התורה והארץ https://www.toraland.org.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/, או להתקשר למכון התורה והארץ בטל. הנ"ל בשעות הבוקר. 2. לגבי גזל וריבית ג"כ יש לשמוע פרטים, אפשר או לכתוב או להתקשר כנ"ל. 3. יש גם קבוצות וואטסאפ של גננים שבניהול מכון התורה והארץ, שם אפשר לשאול שאלות וכן לקבל עוד עצות מגננים. שבת שלום יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ