• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

שאלות כלליות באמונה

הרב אלישיב קפקה

כ"ז מרחשון תשפ"א
שאלה
היי, יש לי כמה שאלות שאשמח למענה עליהם בבקשה: 1.בשביל מה לקיים מצוות? 2.למה להקפיד על כל הדקדוקים של ההלכה? זה ממש קשה. 3. למה להלכה יש פרטים קטנים וקטנוניים ממש, לקב"ה באמת אכפת איך קושרים נעליים? זה מגוחך... 4.למה בכלל לקיים מצוות? 5. למה להתפלל? 6. איך להתחבר לתורה חיבור עמוק ואמיתי? 7.למה היא הדבר הכי טוב? 8.מהם האידיאלים שבתורה ואיפה הם נמצאים בה? נ.ב: אשמח לתשובות על זה ואולי גם להמלצות על ספרים באמונה שעונים על זה וספרים על טעמי המצוות ואמונה בכלליות. תודה!
תשובה
בס"ד שלום רב, על כל שאלה ששאלת אפשר לכתוב חיבור שלם.. כך שאענה באופן כללי על הכל. התורה היא הגילוי של רצון הבורא מהבריאה. היא מגלה לנו את כוונתו. וכוונת הבריאה להיטיב עמנו, וזאת על ידי עשיית רצון ה' גם במצבים של התמודדות עם אתגרים שונים. חלק מהיכולת שלנו לשמר את הקשר עם רבש"ע תלוי בכך שאנו נפנה אליו, וזוהי התפילה. הפרטים נועדו כדי לתת לרעיונות הגדולים של התורה אחיזה במציאות. על ידי לימוד אמונה מעמיק, מקיף ומסודר אפשר להעמיק את הקשר עם רבש"ע - תורה ומצוות. יש ספר של הרב זאב קרוב 'דע מה שתשיב לעצמך'. גם כאן באתר תוכלי למצוא שיעורים רבים בנושאים השונים. בהצלחה,