• כבוד התפילין, כיסויו וצביעתו

תפילין כשיש הפחה בלי ריח

הרב עזריה אריאל

כ"א מרחשון תשפ"א
שאלה
יש ימים שאני מרגיש כל דקה תנודות קלות שם אבל רחוק מלהרגיש הפחה ממש, אני בטוח שאין בזה ריח. אם זה נחשב הפחה אסורה אני לצערי פטור מהנחת תפילין... יש אפשרות לחכות להמשך היום אבל זה לא בהכרח יעזור וזה ממש מכביד עלי...
תשובה
לשואל, שלום וברכה! הפחה בלי ריח מותרת מצד הדין. יש מחמירים בזה, אבל כשזה הופך למשהו מעיק ומשבש את סדר היום ומנוחת הנפש אין להחמיר. מקורות: עוד יוסף חי (לבעל הבן איש חי) חיי שרה, שנה ראשונה, אות ד. הליכות שלמה פ"ד הערה 101. וע"ע מאיר עוז ח"ד עמ' שסד.